Lage rugklachten


Lage rugklachten is één van de meest voorkomende klacht aan ons bewegingsapparaat, 75% van de volwassenen heeft wel eens rugklachten. Dit kan een korte periode zijn, maar de lage rug kan ook langdurige klachten geven. Te veel belasting of weinig actief zijn, zwangerschap, een verkeerde beweging of een verkeerde werkhouding kunnen allemaal oorzaken van lage rugklachten zijn.

Maak een afspraak

Rugklachten verhelpen

Wij kennen twee soorten lage rugpijn, a-specifieke lage rugklachten en specifieke lage rugklachten. 10% van de lage rugklachten zijn specifieke, hieronder vallen bijvoorbeeld een zenuwbeknelling, breuk, osteoporose, tumor, ziekte van Bechterew. Een zenuwbeknelling kan, als bekend voorbeeld, voortkomen vanuit een hernia. Bij a-specifieke lage rugpijn is er sprake van rugklachten zonder duidelijke oorzaak. De pijn wordt erger door bepaalde bewegingen, houdingen of handelingen. De pijn kan periodes aanwezig zijn maar ook continu. Deze klachten kunnen uitstralen naar bekken, billen, bovenbenen zonder een duidelijk oorzaak te hebben.

Wij kunnen de meeste lage rugklachten uitstekend verhelpen. Zowel specifieke klachten als bij a-specifieke klachten. Ook als u al langdurig of juist nog maar kort rugklachten ervaart bent u bij ons aan het juiste adres. Wij kijken uitgebreid naar uw lage rug en brengen in kaart waar het probleem zit. Dit doen we door middel van het beoordelen van de houding, spierspanning, mate van bewegingsvrijheid en nog veel meer om u zo goed en zo snel mogelijk van uw rugklachten af te helpen. Voor vragen hierover informeren wij u graag.