Tarieven

Tarieven Fysiotherapie Boerland per 1 januari 2024

Omschrijving Tarief
Zitting Fysiotherapie€40,00
Eenmalig fysiotherapeutisch onderzoek€60,00
Screening€15,00
Lange zitting met complexe zorgvragen€60,00
Intake en onderzoek na verwijzing€50,00
Intake en onderzoek na screening€50,00
Telefonische zitting€10,00
Toeslag voor aan huis behandeling€15,00
Niet nagekomen afspraak€27,50
Eenvoudige rapportage€33,00
Uitgebreide rapportage€66,00

Vergoedingen per 1 januari 2024

Fysiotherapie wordt beperkt vergoed vanuit de basisverzekering. Een goede aanvullende verzekering, waarin voldoende behandelingen fysiotherapie zijn opgenomen, is daarom aan te raden. Bij de dekking voor fysiotherapie in de basisverzekering wordt onderscheid gemaakt tussen jongeren tot 18 jaar en volwassenen.

Volwassenen
Uit de basisverzekering wordt fysiotherapie beperkt vergoed. Bij bepaalde aandoeningen waarvoor veel fysiotherapie nodig is, zoals bijvoorbeeld na een operatie of ingreep, wordt dit bij volwassenen vanaf de 21e behandeling volledig vergoed vanuit de basisverzekering. De eerste 20 behandelingen worden vergoed vanuit uw aanvullende verzekering (indien die toereikend is). Ga bij ons als fysiotherapeut of bij de zorgverzekeraar na of de behandelingen vergoed worden vanuit de basiszekering. Voor vragen hierover informeren wij u graag.

Kinderen en jongeren tot 18 jaar
Voor kinderen en jongeren tot 18 jaar geldt dat de eerste 18 behandelingen onder de basisverzekering vallen. Vanaf de 19e behandeling is het afhankelijk van de aanvullende verzekering van de ouders/voogd. Voor bepaalde aandoeningen geldt echter dat mogelijk alle behandelingen vergoed worden, denk hierbij aan een operatie of andere chronische indicaties. Voor vragen hierover informeren wij u ook graag.

Niet nakomen van afspraken

Bij het niet nakomen van een afspraak kunnen de behandelingskosten en de gereserveerde tijd bij u in rekening gebracht worden. Afzeggen van een behandeling dient 24 uur van tevoren te gebeuren. Anders kunnen wij genoodzaakt zijn 75% van het tarief van de voorgenomen behandeling als gereserveerde tijd in rekening te brengen.

Op onze tarieven is geen BTW van toepassing.

Contracten

Fysiotherapie Boerland heeft met de meeste zorgverzekeraars contracten afgesloten. U hoeft uw declaratie niet zelf in te dienen, dat doen wij voor u. 

Met VGZ en onderliggende labels is geen contract afgesloten, hierbij word u behandeling niet altijd volledig vergoed, dit verschilt per polis wat u zelf zou moeten bij betalen. Voor vragen hierover kunt met ons of de verzekeraar contact opnemen.